Fællesspisning

Fællesspisningen er hjertet i fællesskabet – her krydses vores veje og vi taler om livets små og store ting. Kokken slår på glasset, fortæller om aftenens menu og siger værsgo’ kl. 18 fem af ugens dage, fra søndag til torsdag (dog ikke i ferier og på helligdage). Det eneste man behøver er at sætte sig til bords og efter spisning bære sit brugte service ud til opvaskeren. Bagefter kan man endda nyde en kop friskbrygget kaffe eller the.

Menuerne fremgår af ugens madplan. Maden er ret varieret, så der er noget for enhver smag – også for vegetarer.

Ordningen fungerer ved, at hver voksen er chef­kok én gang, hjælpekok én gang og vasker op to gange i løbet af 5 uger. Børn fra 12­-18 år har også tjanser.

Madlavningen tager ca. to timer. Chefkokken planlægger menuen og sørger for indkøb på forhånd, og hjælpekokken og eventuelle børn hjælper med at lave maden. Efter spisningen tager dagens to opvaskere sig af at rydde bordene, gøre rent og vaske op – det varer typisk ikke mere end halv time til tre kvarter.

Alle er som udgangspunkt meldt til fællesspisning, så man skal aktivt melde fra på ugens madplan, hvis man ikke ønsker at spise med. Har man ikke mulighed for at spise med kl. 18, kan man bede kokkene eller en anden beboer tage en portion mad fra.

Man kan sagtens have gæster med til spisningen. Det kræver bare, at de enten er skrevet på madplanen på forhånd, eller – hvis det er mere impulsivt – at man lige har forhørt sig hos dagens kok, om der mad nok til en eller to ekstra. Prisen er den samme for gæster som for beboerne.

Prisen for et måltid er 20 kr. for en voksen og 10 kr. for et barn, og det modregnes i forhold til de udlæg, man selv har, når man køber mad ind til fællesspisning.

Har man fået taget mad fra, må man gerne tage tallerken m.m. med hjem til sig selv, bare man husker at stille det tilbage, når det er vasket op. 😉
Køkkenmaskiner og -redskaber må ikke fjernes fra køkkenet.